Meer informatie over prachtig Cuba

Cuba is een schitterend eiland waar je heerlijk kunt genieten van natuur en alle cultuur die het land te bieden heeft. Er zijn vele luxe hotels waar je uitstekend terecht kunt voor een zonvakantie. Daarnaast kun je een meer avontuurlijke vakantie ervaren door bijvoorbeeld een rondreis te maken met een huurauto. Wanneer je vliegticket Cuba wilt boeken is het handig om alvast wat informatie over het land op te doen. Cuba telt 11 miljoen inwoners en is ongeveer 3 keer zo groot als Nederland. Cuba telt een aantal grotere steden als de hoofdstad Havana en Santiago de Cuba. Wanneer je een vliegticket Cuba boekt zul je landen op de luchthaven van Havana.

Beste reistijd Cuba

De beste periode om op reis naar Cuba te gaan is november tot en met april. Het is vooral aan te raden om het land in november te bezoeken. In deze maand zijn er weinig toeristen maar het is nagenoeg altijd warm en droog. Ook kun je vliegtickets Cuba voor de periode december tot en met april boeken. Het is dan vaak drukker maar het weer is nog steeds uitstekend. De rest van het jaar is het heel heet maar valt er veel regen. Bovendien is er kans op stormen met orkaansterkt


Veiligheid Cuba

Het is over het algemeen veilig om in Cuba te reizen. Net als als in veel andere landen is er in de grote steden criminaliteit zoals berovingen. Je kunt wanneer je vliegtickets Cuba hebt gekocht na zonsondergang op pad. Als je op de drukke en verlichte plekken in de stad blijft loop je net zoveel risico als in elke andere grote stad. Het wordt altijd afgeraden om grote bedragen contant geld op zak te hebben. Hou bij voorkeur ook je paspoort en andere belangrijke documenten achter slot en grendel. Wanneer je twijfelt over de veiligheid van een gebied kun je altijd een gids raadplegen.

Bezienswaardigheden Cuba

Cuba heeft vele bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waar zijn. Wanneer je een vliegticket Cuba boekt land je in de hoofdstad. Havana heeft een lange boulevard welke de Malecon genoemd word. Je kunt langs deze kilometerslange boulevard bars, restaurants en winkeltjes vinden. In de binnenstad zijn vele historische monumenten te bewonderen. Het centrum van de stad is redelijk gemoderniseerd. Hier staan veel wolkenkrabbers en kun je uitgebreid winkelen en uitgaan.
Het Museo de la Revolucion is zeer interessant voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis van Cuba. Het museum bevindt zich in een oud paleis. Er zijn naast documenten en foto’s ook diverse militaire wapens te bewonderen.

Wanneer je op zoek bent naar een zonvakantie in Cuba kun je terecht in de badplaats Varadero. Deze stad heeft honderden hotels, bars, restaurants en clubs. Daarnaast staat de stad bekend om haar tropisch witte stranden. Naast goed uitgaan kun je ook het natuurpark bezoeken wat net buiten de stad ligt.

Santiago de Cuba wordt gezien als een van de mooiste steden van Cuba. Wanneer je hier bent is het bijna verplicht het oude fort Castillo del Morro te bezoeken. Het oude gebouw is nu ingericht als museum maar werd vroeger ook als gevangenis gebruikt door dictators van het land. Vanuit dit fort heb je een geweldig uitzicht over de baai van de stad.

Rondreis Cuba

Sommige mensen boeken vliegtickets Cuba om een rondreis door het land te maken. Zo kun je veel van de bezienswaardigheden in korte tijd zien. Bovendien is een rondreis de perfecte manier om kennis te maken met de Cubaanse cultuur en natuur. Je kunt hiervoor het best een auto huren op de luchthaven waar je landt.

Goedkope vliegtickets Cuba

1 World Ticket Center
2 Cheaptickets.nl
3 VliegwinkelFacebookTwitterGoogle